18 december 2007

Erfurt

Vrijdagavond was er een fuifje. Niet zo goed, maar dat was niet erg. Ik moest toch vroeg door, want de dag erop ging ik met de Fachschaftsrat van DaF op weekendje naar Erfurt!

Het is de Landeshauptstadt van Thüringen. Dankzij het Sachsenticket kan je daar geraken voor 5 euro de man. Het stadje was gezellig. Kerstmarktjes -waar vind je die niet- fleurden de boel een beetje op. Erfurt is de trotse bezitter van de Krämerbrücke, de laatste stenen brug in Duitsland waar huizen op gebouwd zijn. Als je erop wandelt, merk je er helemaal niets van, het lijkt gewoon een fijn steegje. Maar als je dan een straatje inslaat, kun je de zijkant bekijken, en zie je de Gera eronder vloeien. Eureka, het is écht een brug! Het steegje dat je moet inslaan is heel klein. Klein genoeg om niet te merken dat mensen daarheen gaan, en de groep kwijt te raken. Na gut, Liesbeth en ik hebben onszelf geanimeerd (Anger en Fischmarkt hebben we te vak gezien) en om 19u 's avonds zijn we de rest terug tegen het lijf gelopen. Daarna cafeetje gedaan. Heel leuke mensen leren kennen.

Het weekendje was al snel voorbij, want de volgende dag namen we om 10u de trein terug. Dat was allemaal vrij hectisch, omdat er bepaalde mensen nog Weimar wilden bezoeken, anderen waren om 9u al door, nog anderen gingen om 11u vertrekken enzoverder enzovoort. Het kwam erop neer dat we helemaal alleen achtergelaten waren in de jeugdherberg, en om vier voor tien de trein opstormden om de rest te zoeken. Daar bleken die toevallig nog twee plaatsen over te hebben... Komt da tegen... Dat was alweer een stressmoment, maar eind goed, al goed.
Vooral omdat Annika 's avonds wafels gebakken had :)

Geen opmerkingen: